Xavier Puig Ortiz dirigeix l’Orquestra Simfònica del Vallès, solistes i cors, en un concert amb més de 180 artistes a l’escenari. Dins de la seva gira faran parada a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida aquest dissabte, 9 d’abril, a les 20 hores.

Composta el 1873, és una obra per a orquestra simfònica, cor mixt i quatre cantants solistes, dedicada a Alessandro Manzoni, considerat pare de la novel·la italiana i a qui Verdi professava una gran admiració. La mort de l’escriptor, que somià en una Itàlia independent i cosida pels ideals de justícia i llibertat donaren a Verdi l’empenta final per bastir el seu Rèquiem. No hi trobareu ni pregàries ni súpliques, només preguntes d’un agnòstic la resposta de les quals potser les trobareu en la seva música.

Les entrades per a aquest concert (general, 20 € i reduïda, 15 €) es poden comprar a les taquilles de l’Auditori Municipal Enric Granados, Teatre de la Llotja, Teatre Municipal de l’Escorxador i a l’oficina de Turisme de Lleida i al web de LaTemporada Lleida.

Cicle “Parlem de música: una eina per anar de concert”

Dijous dia 7 d’abril a les 19 h i a la Sala 2 de l’Auditori es farà una altra conferència del cicle “Parlem de música: una eina per anar de concert” que organitza la Biblioteca-Fonoteca de l’Auditori Enric Granados.

En aquesta ocasió serà el torn del músic Ramon Andreu amb la conferència “Risorgimento i religió: el rèquiem de Verdi”, que atansarà a les persones assistents a aquesta obra cabdal de la música simfònico-coral per després poder gaudir-la amb plenitud durant el concert del dia 9 d’abril a l’Auditori Municipal Enric Granados.

L’entrada a la conferència és lliure i gratuïta.

 

Pin It on Pinterest

Share This