Inauguració de l’exposició “Ricard Viñes en concert: 30 anys de cartellisme a París (1898-1928)” Dimecres, 24 d’octubre de 2018
20 h. Sala Montsuar de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

Ricard Viñes ocupà una posició absolutament singular en la vida musical parisenca de principis del segle XX. Pocs intèrprets van desenvolupar una carrera concertística tan intensa i transcendent com la del pianista lleidatà.
A l’exposició, oberta fins al 18 de novembre, s’hi poden veure un total de 15 cartells de recitals oferts pel pianista des de 1898 fins a 1928, en una de les sales de concert parisenques més importants del moment, la Salle Érard.
S’exposen per primer cop una part de la col·lecció de cartells del Fons Ricard Viñes. La col·lecció que actualment custodia l’Arxiu Municipal de Lleida, forma part de llegat que la família de Viñes va cedir a la ciutat de Lleida. Ara, en ocasió de la celebració de l’aniversari de la mort del pianista, s’ha aprofitat per restaurar una part de la seva magnífica col·lecció de cartells d’època.
La tria s’ha fet en funció de l’especial significació de cada concert en la trajectòria de Viñes i del seu valor documental i estat de conservació. A més d’una rellevància musical indiscutible, els documents exposats són un testimoni gràfic excel·lent del cartellisme publicitari de principis del segle XX.
El conjunt de cartells del Fons Ricard Viñes és un dels més rellevants del seu tipus en l’àmbit internacional.
Comissariat: Màrius Bernadó

Ho organitza: Ajuntament de Lleida i Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs
Hi col·labora: Universitat de Lleida

Conservació i restauració dels cartells: Núria Vila, Grafia
Fotografia: Xavier Goñi. Audiovisuals. Universitat de Lleida
Disseny gràfic: Estudi NiX
Emmarcacions: Josep Ramon Segura. Indecor Marcs

Pin It on Pinterest

Share This