Del 30 de juny al 3 de juliol de 2022 tindrà lloc la tercera edició del Concurs Internacional de piano Ricard Viñes adreçat a infants i joves. L’Ajuntament de Lleida ja ha obert les inscripcions. El Concurs Ricard Viñes Piano Kids and Youth organitzat per l’Auditori Municipal Enric Granados i el Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida, està dirigit a joves promeses fins a 17 anys.

El concurs adreçat a joves promeses té caràcter bianual perquè s’alterna amb el concurs destinat a adults, però degut a la COVID-19, l’any 2020 la XXIV edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes destinat a adults de 18 a 32 anys, no es va poder celebrar i va tenir lloc durant el 2021. Per tant,  la tercera edició del Kids and Youth  que hauria d’haver-se realitzat l’any passat, se celebrarà enguany.

La tercera edició tindrà lloc del 30 de juny al 3 de juliol de 2022 i estarà dividida en tres categories:

I Categoria (nascuts l’any 2011 i posteriors)

II Categoria (nascuts el 2008, 2009 i 2010)

III Categoria (nascuts el 2005, 2006 i 2007)

Els concursants podran actuar a l’Auditori Municipal Enric Granados davant d’un públic entregat i un jurat internacional. Les dues anteriors edicions celebrades els anys 2017 i 2019, van assolir un altíssim nivell així com una entusiasta acollida per part del públic lleidatà.

S’aconsegueix així un concurs únic en tot el territori espanyol i dels pocs a Europa, destinat exclusivament a joves pianistes d’altes capacitats. Els elements clau d’aquest èxit serien:  la pròpia “marca” Ricard Viñes, que s’identifica amb un nivell pianístic elevat;  les instal·lacions de l’Auditori i del Conservatori, òptimes per a dur a terme aquesta activitat;  la implicació de l’Ajuntament i dels patrocinadors i el fet de comptar amb un jurat format per personalitats reconegudes en el món de la música.

Trobareu tota la informació sobre les bases i les inscripcions a la web del Concurs

A la foto : Norah Wanton,  guanyadora de la categoria I ( fins a 11 anys) de l’any 2019 ( segona edició).

Pin It on Pinterest

Share This