PONENT BIG BAND. JAZZ TARDOR

PONENT BIG BAND. JAZZ TARDOR

Dissabte, 16 de desembre de 2023 - 20:00 h

La Ponent Big Band és un nou projecte musical de Lleida i voltants en què un grup de joves intèrprets amants del Jazz s’uneixen per tocar en un gran conjunt. La Ponent Big Band naix l’estiu de 2022 a partir del precedent de la Ponent Dixie, una petita banda d’Hot Jazz.

El repte de la Ponent Big Band és oferir un repertori ample i divers de Jazz i els seus estils amb el seu gran conjunt la Big Band. No només dels artistes clàssics, sinó també obres de músics locals, d’ara i de sempre. Així, tant la interpretació com també la recerca i la divulgació són els seus objectius. El pròxim any 2024 la Ponent Big Band celebrarà el 125è aniversari del naixement i 50è de la mort de Duke Ellington. Aquest és el primer gran projecte de l’orquestra: 2024 ANY DUKE ELLINGTON. Es commemorarà la figura del compositor interpretant, per primer cop a Catalunya i a Espanya, la suite original de 1943 Black, Brown and Beige.

La banda, a més a més, prepara un projecte divulgatiu tant a xarxes com als escenaris, al voltant d’Ellington, la seva música, la seva vida, i el seu entorn cultural: la Renaixença de Harlem. Black, Brown and Beige és la primera obra de gran format que compongué Ellington. És una suite de tres moviments, amb tres parts cadascuna, que ret homenatge a la història afroamericana. Black refereix a la vida en esclavitud; Brown, a la vida després de la guerra civil americana, quan l’esclavitud va ser abolida; i Beige, a la contemporaneïtat d’Ellington, els anys 20 i 30, quan el jazz, el swing i el New Negro estava en la seva plenitud.

Durada esdeveniment PONENT BIG BAND. JAZZ TARDOR 60'Durada:
60'
Ubicació esdeveniment PONENT BIG BAND. JAZZ TARDORUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 18 €
Amic/ga Cultura Lleida: 16 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This