EL QUARTET “ROSAMUNDA” DE SCHUBERT. QUARTET TEIXIDOR

EL QUARTET “ROSAMUNDA” DE SCHUBERT. QUARTET TEIXIDOR

Dijous, 28 de novembre de 2024 - 20:00 h

Quartet Teixidor
Joan Espina i Joan Marsol, violins; Jordi Armengol, viola; Xavier Roig, violoncel

 

Josep Teixidor, nascut a Seròs, va escriure sis quartets de corda que constitueixen una mostra d’indubtable importància per entendre la implantació i el desenvolupament del gènere a l’Espanya de finals del segle XVIII. Hi utilitza procediments compositius dels grans mestres de l’època (Haydn, Boccherini, Brunetti) buscant sempre un llenguatge propi. El resultat són uns quartets brillants i d’una gran originalitat, escrits en un estil personal ben reconeixible i que val molt pena recuperar i conèixer.
Paul Hindemith, un dels grans compositors del segle XX, és autor d’una obra molt extensa que comprèn una gran varietat d’estils i estètiques diferents, des del post-romanticisme fins al neoclassicisme, passant per l’expressionisme i l’atonalitat. L’obra que us oferim avui, però, és un exemple del gran sentit de l’humor del músic alemany: una divertida paròdia de la música de Wagner.
A la segona part, podrem escoltar un dels últims quartets de Franz Schubert, escrit el 1824, ara fa justament 200 anys. Conegut amb el sobrenom “Rosamunda”, el quartet és una obra mestra que ocupa un lloc destacat al cim de la música de cambra de totes les èpoques.

 

Programa

I
Quartet de corda n. 1 en Si b major            J. Teixidor

Obertura de “L’holandès errant” de Richard Wagner, tocada per una mala orquestreta de balneari a primera vista a les 7 del matí al costat de la font           P. Hindemith

II
Quartet n. 13 en La menor, D 804 “Rosamunda”         F. Schubert

 

teixidorquartet.com

Fotografia: @May Zircus

 

 

 

Durada esdeveniment EL QUARTET “ROSAMUNDA” DE SCHUBERT. QUARTET TEIXIDOR 75'Durada:
75'
Ubicació esdeveniment EL QUARTET “ROSAMUNDA” DE SCHUBERT. QUARTET TEIXIDORUbicació:
Sala 2
Preus:
Entrada: 10 €
Amic/ga Cultura Lleida: 9 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This