Edifici

L’edifici de l’Auditori Municipal Enric Granados compta amb 8.304 m2 d’espai concebut per al foment i la promoció de la cultura musical.
És l’equipament cultural musical més important de la ciutat i coordina la seva activitat amb la del Conservatori i l’Escola Municipal de Música, ubicat al mateix edifici.Es tracta d’un edifici obra dels arquitectes Ramon Artigues i Ramon Sanabria on també cal destacar l’acústica de les sales de concert desenvolupada pel físic Higini Arau.

 

VESTÍBUL

 

SALA SIMFÒNICA

Prestacions tècniques sala 1 Simfònica Auditori Municipal Enric Granados

edifici-auditori

Ubicada a la planta baixa de l’edifici, la sala 1 o sala Simfònica té una capacitat per 771 persones i un volum de 8.000 m3, s’estructura en: escenari de 172 m2 i amb una possible ampliació de 33 m2 (205 m2 en total), platea amb superficie de 394 m2 i amfiteatre de 160 m2.
Disposa d’enllumenat espectacular, pòdiums, megafonia i enregistraments d’àudio i vídeo.
Les butaques han estat redissenyades en funció dels materials de la sala i el grau d’absorció acústica, essent el temps de reverberació de 1.87 s. El resultat és una acollidora, càlida i relaxant sala d’audició, dotada d’una acústica extraordinària.

 

SALA DE CAMBRA 

Prestacions tècniques sala 2 Cambra Auditori Municipal Enric Granados

La Sala 2 o Sala de Cambra compta amb una capacitat de 243 persones i un volum de 1.760 m3 i 360 m2, és situada al soterrani de l’edifici, actua a més a més de la seva funció principal de sala de concerts de cambra, com a espai de suport de la sala principal, ja que per la seva capacitat es ideal per assajos, enregistraments, concursos, examens i, fins i tot, com a sala de conferències i projeccions.
Disposa de megafonia, enllumenat espectacular i enregistraments d’àudio i vídeo.

 

FOYER

Foyer, bar, guardarroba, sales d’instal.lacions, magatzem, serveis públics i elevador, són altres de les dependències que complementen l’espai.

CAMERINOS

A la planta -2 trobem els vestuaris i serveis pels músics, la sala de músics i els vestuaris i serveis per als solistes i directors.

OFICINES
La direcció i una oficina de l’Auditori són a la primera planta de l’edifici (escala esquerra). I  part de l’equip també està ubicat  a la 4a planta, a la Biblioteca.

 

BIBLIOTECA- FONOTECA

Situada a la quarta planta de l’edifici la Bliblioteca-Fonoteca compta amb una superfície de 390 m2, disposa de 12 cabines dotades amb 24 punts d’audició i una capacitat de 150 persones. La seva dotació bibliogràfica i discogràfica està centrada en la temàtica musical.

 

COMPARTIM EDIFICI AMB EL CONSERVATORI I ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE LLEIDA

Tot i compartir edifici, Auditori i Conservatori són institucions independents que pertanyen a regidories diferents, l’Auditori depèn de la regidoria de Cultura i el Conservatori de la regidoria d’Educació. Les oficines i la sala de professors del Conservatori i Escola Municipal de Música estan ubicades a la primera planta de l’edifici (escala dreta). El Conservatori compta amb una trentena d’aules d’ensenyament  individual i per grups, 2 aules d’assaig i 1 aula d’audicions, es troben distribuïdes entre la primera i la tercera planta.

L’Escola de Música i Conservatori de Lleida són els dos centres d’educació musical de titularitat municipal amb els que compta la ciutat. L’Escola de Música ofereix un ensenyament no reglat adreçat a un alumnat força heterogeni, des de nens i nenes de sis anys fins a persones més grans que volen destinar una part dels seu temps de lleure a gaudir de la música.
Per altra banda, el Conservatori de Grau Professional imparteix tots aquells estudis reglats que porten els alumnes de música a la seva professionalització.

Visita la pàgina Web del Conservatori

 

SALA D’EXPOSICIONS
RESTES ARQUEOLÒGIQUES
Al soterrani -3 de l’Auditori es troben les Restes Arqueològiques, aquestes daten des del segle I a.n.e. fins al segle XX. Entre tot el material aparegut destaquen dos lots ceràmics: l’Andalusí, per la quantitat de peces gairebé senceres que es trobaren, i el d’època moderna, també per la gran quantitat com pel fet que es tracti d’una producció pròpia de la ciutat. Les primeres dades ens les donen les ceràmiques ibèriques i romanes d’època republicana (segle I a.n.e.) que apareixen en els estrats mes profunds del solar. Al segle II es construïren un conjunt de cambres que conservaven els paviments de terra batuda, així com restes de la decoració pintada d’alguna de les parets.
La visita a les restes que es troben al soterrani formen part de la ruta promoguda per Turisme de Lleida La Lleida Secreta .

Pin It on Pinterest