IVO POGORELICH & ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERA MUSICAE

IVO POGORELICH & ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERA MUSICAE

Dissabte, 24 d'octubre de 2020 - 20:00 h

RAKHMÀNINOV 2 + LA 4A DE BRAHMS
Ivo Pogorelich, piano

Orquestra Simfònica Camera Musicae
Tomàs Grau, director

UN FANTASMA ERRANT

En aquest programa trobem reunits dos compositor desubicats del seu temps, Johannes Brahms i Serguei Rakhmàninov. El primer considerat un clàssic entre els romàntics i el segon, el més romàntic entre els clàssics russos. El propi Rakhmàninov es considerava un fantasma errant en un món alienígena.

Un altre punt de connexió entre ambdós compositors són els traumes de les primeres simfonies. Brahms no es va atrevir a escriure una simfonia fins als 43 anys, pressionat per l’ombra del gran Beethoven. El trauma de Rakhmàninov va arribar després del desastre de l’estrena de la primera simfonia que el va portar a tres anys de depressió i bloqueig creatiu.

Aquest Concert per a piano núm. 2 és l’obra que va retornar el compositor rus amb gran èxit al panorama musical. Moltes de les melodies dels seus tres moviments formen part ja de la cultura popular gràcies a cançons com I Think of You Full Moon and Empty Arma de Frank Sinatra o All by Myself versionada per Celine Dion. Remarcable també l’efecte de campanes a l’inici, molt característic en obres d’altres autors com Aleksandr Borodin o Modest Mússorgski.

Després d’atrevir-se, Brahms, a escriure la primera simfonia, la quarta va arribar relativament aviat. La va composar a l’estiu de 1884. El moment més destacat és la passacaglia del darrer moviment basada en la ciaconna de la Cantata 150 de Johann Sebastian Bach, Meine Tage in den Leiden.

REPERTORI

S. Rakhmàninov: Concert per a piano i orquestra núm. 2, op. 18
J. Brahms: Simfonia núm. 4, op. 98

 

Més informació:

Ivo Pogorelich Va néixer a Belgrad l’any 1958. Als set anys va rebre la seva primera classe de piano i amb dotze es va traslladar a Moscou per estudiar piano a l’Escola Central de Música i posteriorment al Conservatori Txaikovski. El 1976 va iniciar estudis intensius amb la cèlebre pianista i professora Aliza Kezeradze, amb qui es va casar el 1980 i va estar casat fins a la seva mort prematura l’any 1996. El 1978 Ivo Pogorelich va guanyar el Concurs Internacional de Casagrande a Terni (Itàlia) i el 1980 el concurs Internacional de Música de Montreal. No obstant això, va ser el premi que no va guanyar que el va fer mundialment famós. El 1980 es va presentar al Concurs Internacional Chopin de Varsòvia, on la seva eliminació a la tercera volta va desfermar una ferotge controvèrsia i va atreure l’atenció de tot el món musical cap al pianista. Des del seu recital de debut al Carnegie Hall de Nova York el 1981, les actuacions d’Ivo Pogorelich han causat sensació en totes les grans sales de concerts del món: als Estats Units, Canadà, Europa, Japó, Amèrica del Sud i Israel. Ha estat convidat per tocar amb nombroses grans orquestres com l’Orquestra Filharmònica de Berlín i l’Orquestra Filharmònica de Viena, totes les orquestres de Londres, l’Orquestra Simfònica de Chicago, l’Orquestra Simfònica de Boston, la Filharmònica de Nova York i l’Orquestra de París. Allà on toca, les seves magnífiques interpretacions de la música confirmen l’originalitat del seu talent i intel·lecte. El 1988 va ser nomenat per la UNESCO “Ambaixador de Bona Voluntat”.Content goes here

Durada esdeveniment IVO POGORELICH & ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERA MUSICAE 90'Durada:
90'
Ubicació esdeveniment IVO POGORELICH & ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERA MUSICAEUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 30 €
Reduïda: 25 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This