En el marc del XXIV Festival Jazz Tardor de Lleida, aquest dijous

 

Vincent Herring & Joe Magnarelli Quintet rendiran tribut a Lee Morgan aquest dijous, a les 20.30 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados, en el marc del XXIV Festival Jazz Tardor de Lleida.

Al cinquanta aniversari de la mort de Lee Morgan, un dels trompetistes imprescindibles de la història del jazz i instrumentista referencial de la modernitat del gènere, neix un projecte destinat a rendir tribut a aquest gran músic.  Morgan fou un dels trompetistes imprescindibles de la història del jazz i instrumentista referencial de la modernitat del gènere, i Herring i Magnarelli interpretaran les seves composicions, recreant el so propi de l’època daurada de l’Hard Bop.

Vincent Herring és un músic que, a més de destacar per la seva interessantíssima faceta com a compositor, pot ser considerat com un dels grans saxofonistes de les darreres dècades.  Al llarg dels anys Vincent Herring ha desenvolupat una carrera en solitari que el situa com un dels jazzment essencials del nostre temps, també ha col·laborat amb una interminable llista de grans del gènere, des dels Messengers del llegendari Art Blakey a Kenny Barron, Carla Bley, Wynton Marsalis o James Cartes i Steve Turre entre molts altres.

Al llarg de 40 anys de carrera, el trompetista Joe Magnarelli ha destacat com a un dels principals instrumentistes, compositors i docents del jazz actual.. Des dels seus inicis a l’orquestra del vibrafonista històric Lionel Hampton, Hampton ha col·laborat amb infinitat de personalitats de la música afroamericana i llatina, des de Ray Barretto a Jack McDuff, Aretha Franklyn, Dr. John, Paquito d’Rivera o, entre d’altres, Jerry Bergonzi i Louie Bellson.

Peter Zak, Ignasi Gonzalez i Joris Dudli, configuren una rítmica formada per músics dels dos costats de l’Atlàntic, tots ells amb una àmplia experiència tocant al costat de grans del jazz dels nostres dies. La seva presència en aquest projecte juntament amb Herring i Magnarelli, és garantia de l’alt nivell d’aquesta proposta d’homenatge a l’irrepetible trompetista Lee Morgan.

Entrada general: 18 € / Anticipada: 15 €. Aquest concert està inclòs en la programació de LaTemporada Lleida. Venda d’entrades online aquí i a les taquilles de l’Auditori i Teatre Municipal de l’Escorxador.

Pin It on Pinterest

Share This