Dijous, 18 de maig, a les 19h, David Esterri, músic, compositor i pedagog, ens parlarà de “La Simfonia del nou món i la música negra” darrera conferència del cicle PARLEM DE MÚSICA, UNA EINA PER ANAR DE CONCERT
 
“… la futura música dels Estats Units s’ha de fonamentar en el que es sol anomenar com a melodies negres.”
Dvorák, 1893
 
Dijous, 18 de maig de 2023
19.00 h
Sala 2 de l’Auditori
Entrada Lliure
 
Aquesta conferència està vinculada al concert que tindrà lloc a l’Auditori el divendres 16 de juny “Músiques per a un nou món amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu” amb Sílvia Pérez-Cruz i Feliu Gasull.

Sílvia Pérez Cruz, cantant
Feliu Gasull, guitarra
Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu
Josep Pons, direcció

L’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, sota la direcció del mestre Josep Pons, torna a l’Auditori Enric Granados amb aquesta proposta tan especial. Tonades del del compositor i guitarrista barceloní Feliu Gasull, és una suite de cançons per a veu, guitarra i orquestra simfònica basada en “les tonades que canten els camperols” en diferents indrets dels Països Catalans. Comptarà en aquesta ocasió amb la veu personal i inconfusible de la Sílvia Pérez Cruz.

El programa es completa amb la Simfonia núm. 9, op. 95 d’Antonín Dvořák. El genial compositor txec va anar a Nova York per conquerir Amèrica amb la seva música i es va trobar que Amèrica el va conquerir a ell : va amarar-se de jazz, de música folklòrica i de cants indígenes. Va compondre l’espectacular Simfonia per a un Món Nou que, amb els anys, ha esdevingut una de les més populars de tot el repertori simfònic.

Pin It on Pinterest

Share This