Acte de Presentació de la Temporada gener-juny 2022 de l’Auditori Enric Granados

Dijous 20 de gener a les 19 hores a la sala 2 de l’Auditori Municipal Enric Granados tindrà lloc  l’Acte de Presentació de la Temporada gener-juny 2022.  Aquesta presentació anirà a càrrec d’en Xavier Puig, una peça fonamental dins de l’engranatge musical català, que ens explicarà d’una manera propera i didàctica les diferents propostes musicals programades, mentre conversa amb la directora de l’Auditori Puri Terrado.

La programació de l’Auditori Municipal Enric Granados per aquest primer semestre de 2022 la conformen un total de 33 concerts, dels quals 22 tindran lloc a la sala simfònica i 11 a la sala de cambra. La programació está dividida en 6 cicles: Cicle Grans Formacions: 12 concerts; Cicle Ricard Viñes. Recitals: 3 concerts, Cicle Coral Antoni Pujol: 3 concerts, Cicle de Cambra: 5 concerts Cicle Moderna i Jazz: 5 concerts; Música amb la Tribu (familiars): 4 concerts

Xavier Puig i Ortiz, director

És director titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès, del Cor de Cambra de l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, i director principal del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i de l’Orquestra de Girona.

Nascut el 1973 a Cervera (Lleida), on començà els seus estudis musicals amb el piano i el violí, per ampliar-los amb la composició al Conservatori Professional de Badalona. Paral·lelament s’inicià en la direcció coral amb Josep Prats, Johan Duijck, Laszlo Heltay, Jordi Casas i Pierre Cao, i posteriorment amplià la formació orquestral amb el mestre Salvador Mas a Barcelona i amb Leopold Hager a la Universitat de Viena.

Ha estat director assistent de la JONDE (Joven Orquesta Nacional de España) i de l’OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya). Ha estat director convidat per nombroses orquestres del país, amb una especial vinculació amb l’Orquestra Terrassa 48.

És professor d’orquestra i direcció a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i dirigeix el Curs de Direcció d’Orquestra de Terrassa des de 2017. Ha enregistrat obra d’autors catalans i diversos programes divulgatius per a TV3. Fou fundador i director artístic de les 6 primeres edicions del Festival de Pasqua de Cervera, dedicat a la música clàssica catalana.

 

Entrada lliure amb aforament limitat.

Pin It on Pinterest

Share This