Acompanyada de la Franz Schubert Filharmonia, la pianista Georgiana actuarà diumenge dia 15 de gener a les 19h a la sala Simfònica de l’Auditori.

Durant dècades, Elisabeth Leonskaja ha estat entre les pianistes més cèlebres del nostre temps. En un món dominat pels mitjans de comunicació, Elisabeth Leonskaja s’ha mantingut fidel a si mateixa i a la música. Segueix els passos dels grans músics russos de l’època soviètica, com Oistrakh, Richter i Gilels, que mai no van renunciar a la seva manera d’interpretar la música malgrat un ambient polític molt difícil.
Nascuda a Tbilisi, Geòrgia, en una família russa i sent nena prodigi va donar els seus primers concerts ja als 11 anys. Mentre encara era estudiant del Conservatori, va guanyar premis als prestigiosos concursos internacionals de piano com Enescu, Marguerite Long i la Reina Isabel.
El desenvolupament musical d’Elisabeth Leonskaja va ser modelat i influenciat de forma decisiva per la seva col·laboració professional amb Richter. El 1978 Elisabeth Leonskaja va marxar de la Unió Soviètica per crear la seva nova llar a Viena, on ja havia actuat diverses vegades.
Ha participat com a solista amb pràcticament totes les orquestres més importants del món, sota la direcció de directors com Thomas Dausgaard, Charles Dutoit, Vladimir Fedoseiev, Ivan Fischer, Tugan Sokhiev, Iuri Temirkanov, i molts altres. A més, és convidada amb freqüència a festivals de música d’estiu, com el Wiener Festwochen, Schleswig-Holstein Festival, Schubertiade a Hohenems i Schwarzenberg. Tot i la seva atapeïda agenda com a solista, la música de cambra sempre ha jugat un paper prominent a la seva feina. Elisabeth sovint apareix amb les formacions com Artemis Quartet, Belcea Quartet, Borodin Quartet i Emerson Quartet.
Els enregistraments més destacats inclouen els concerts de piano de Txaikovski amb l’Orquestra Filharmònica de Nova York sota la batuta de Kurt Masur, concerts de Chopin amb l’Orquestra Filharmònica Txeca sota la batuta de Vladimir Ashkenazy i els concerts de piano de Xostakòvitx amb l’Orquestra de Cambra de Sant Pau.

Pin It on Pinterest

Share This