La Temporada programa “Dies mentits” dissabte al Teatre Municipal de l’Escorxador i el concert de Santa Cecília diumenge a l’Auditori Municipal Enric Granados

Triple cita del Jazztardor amb Los Fumeros, Ignasi Gonzàlez Quartet i Anthus

Cap de setmana amb música i teatre en el marc de LaTemporada Lleida i del Festival Jazztardor. “Dies mentits” dissabte al Teatre Municipal de l’Escorxador i el concert de Santa Cecília diumenge a l’Auditori Municipal Enric Granados i les actuacions de Los Fumeros, Ignasi Gonzàlez Quartet i Anthums, completen l’oferta cultural de Lleida per al divendres, dissabte i diumenge.

“Els dies mentits” de la Sala Flyhard Dissabte, 20 de novembre 2021, a les 20.00 h, el Teatre Municipal de l’Escorxador acull “Els dies mentits” de la Sala Flyhard. L’actriu Lara Salvador protagonitza aquest monòleg que parla de l’absència d’orgasmes en les relacions sexuals i del tabú que això suposa en una societat on cal tenir una sexualitat plena per sentir-se integrat.

Un cop acabi la funció s’ha organitzat un debat amb Marta Aran, Sònia Notario i Anna Puigdemasa, conduït per Lara Díez Quintanilla. Amb la col·laboració d’Associació Lika, Rusccus i el Casal de la Dona.

Entrada general: 16 € / Reduïda: 12 €

Concert de Santa Cecília, a l’Auditori

Diumenge, 21 de novembre, a les 19.00 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados, la Banda Municipal de Lleida oferirà el tradicional concert de Santa Cecília. Sota el títol “Les set edats”, la BML comptarà, en aquesta ocasió, amb la col·laboració de l’Orfeó Terrall de les Borges Blanques, Coral l’Olivera de Castelldans, Orfeó Renaixença de Mollerussa, Conjunt de Veus Amunt i A Ball del Centre Dalcroze i la Coral l’Estel de Lleida.

L’Oda per al dia de Santa Cecília d’en Frederic Haëndel encapçalarà el programa d’aquest concert. Tot seguit l’estrena a Lleida de “Les càrregues, 1 d’octubre” del mestre Jordi Cervelló. Un poema simfònic que descriu els fets ocorreguts ara fa quatre anys a Catalunya. L’obra s’inicia amb un preàmbul inspirat en l’entrada del primer moviment del Concert per a violí i orquestra de Beethoven. Després, el cant de El Testament d’Amèlia i el “A por ellos” formen el leitmotiv d’aquesta obra que el mateix compositor la qualifica de concert de la pau i l’ordre.

Per cloure la diada, la cantata “Les set edats” per a cor i banda simfònica d’Óscar Peñarroya i text de Cèsar Aparicio.

Entrada general: 10 € / Reduïda: 8 €

Triple cita del Jazztardor

IGNASI GONZÁLEZ QUARTET, Divendres, 19 novembre, 22.00 h

Auditori Municipal Enric Granados – Sala 2

Entrada: Anticipada 11,00 € – General 13,00 €

El lleidatà Ignasi González és avui un dels contrabaixistes més reconeguts de l’escena del jazz. Acompanyant habitual de grans mestres com Benny Golson, Scott Hamilton, Peter Berstein o, entre molts altres, Joe Magnarelli, González ha llaurat una trajectòria professional que li ha valgut el reconeixement de públics d’arreu. La seva presència com a instrumentista en nombroses produccions discogràfiques, alternada amb la seva destacable tasca com a docent, fan d’aquest contrabaixista ponentí un músic complet que sempre té alguna cosa interessant a dir des del terreny de la música. En aquesta ocasió podrem gaudir del seu primer projecte com a líder.

LOS FUMEROS : LUCIA & HORACIO FUMERO, Dissabte, 20 novembre 22.30 h
Auditori Municipal Enric Granados – Sala 2

En el territori de l’art no es té en compte, per sort, l’edat, tampoc el sexe ni la raça, ni els lligams familiars. A l’escenari, els músics només som com un amplificador d’una cosa que passa a través nostre, i el nostre èxit més gran consisteix a interferir el mínim possible entre aquesta cosa i el públic.” (Horacio Fumero)

Pare i filla comparteixen la seva gran sensibilitat, talent i amor per la música. En aquest espectacle projecten aquesta complicitat en format duet. El veterà contrabaixista Horacio Fumero i la seva filla pianista, Lucía, tots dos establerts a Barcelona, troben el seu espai per desenvolupar diferents històries, emmarcades per elements de jazz i la música popular.

ANTHUS, Diumenge, 21 novembre, 20.00 h Espai Orfeó

Cantant, arranjador i compositor és considerat “una de les millors veus masculines del jazz del país” segons la crítica especialitzada. Nascut a Sicília descobreix el cant als vuit anys i estudia música clàssica i folklòrica. Descobreix el Jazz a Dublín, on continua la carrera musical al “GuildhallSchool of Music &Drama” i posteriorment obté la llicenciatura en “Jazz Performance”. El 2021 Anthus proposa un nou viatge amb un disc fresc i sorprenent “AcrobaticHeart” format per vuit temes que ens revelen l’artista en cos i ànima, un disc fidel reflex d’Anthus i de la seva vocació innovadora. Una recerca constant per portar el jazz a la seva màxima expressió.

Amb “AcrobaticHeart” estem davant d’un cantant i compositor únic, considerat un dels màxims exponents del jazz d’autor, una de les veus més apreciades del nostre país arrelada al Mediterrani.

Informació, programació i venda d’entrades: https://cultura.paeria.cat/musica/altres-produccions/jazz-tardor-1/jazz-tardor

Pin It on Pinterest

Share This