Lleida se suma un any més a la celebració de la Festa de la Música, que es farà aquest dissabte, 18 de juny, amb la participació d’uns 600 alumnes i percussionistes i la implicació de 10 escoles de música i formacions musicals.

El regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, acompanyat de la directora de l’Auditori Municipal Enric Granados, Puri Terrado, i l’assistència d’un bon nombre de persones representants de les escoles i formacions participants, ha presentat la 15a edició de la Festa de la Música.

La Paeria coordina aquesta celebració que tindrà com a punt de trobada la plaça Paeria on durant tot el dia actuaran les distintes formacions que ompliran de música el centre neuràlgic de la ciutat amb accés lliure. 

La Festa de la Música és una celebració internacional que té lloc el dia 21 de juny, el primer dia de l’estiu a l’hemisferi nord (el dia més llarg de l’any). A Lleida se celebra el dissabte més proper a aquest dia. L’objectiu és promoure la música a través de dues vessants: que els músics aficionats surtin de manera voluntària a tocar al carrer i l’organització de concerts gratuïts, on el públic té l’oportunitat d’escoltar i de veure diferents intervencions de variats estils i orígens.

Creada per Jacques Lang, ministre de cultura francès l’any 1981, la primera edició de la Festa de la Música va ser el 21 de juny de 1982. Es tracta d’una festa musical popular i gratuïta. El públic té l’oportunitat d’escoltar i veure les actuacions de les escoles de música així com les formacions locals que aquest dia surten al carrer i s’encarreguen d’apropar la música als ciutadans. L’esdeveniment combina tots els gèneres musicals i es dirigeix a tot tipus de públic amb l’objectiu de popularitzar la pràctica musical, convertint l’aire lliure en el seu camp d’acció.

L’any 2020 no es va poder celebrar atès el context sanitari i el 2021  -tot i que amb restriccions d’aforament i recinte perimetral- sí que es va recuperar duent-la a terme a la Seu Vella.

Programació Festa de la Música Lleida 2022

Pin It on Pinterest

Share This