DE VIENA A PRAGA. QUINTET DE CORDES DE LA FILHARMÒNICA DE BERLÍN& M.TAMARIT

DE VIENA A PRAGA. QUINTET DE CORDES DE LA FILHARMÒNICA DE BERLÍN& M.TAMARIT

Divendres, 5 de març de 2021 - 20:00 h

De Viena a Praga
Quintet de Cordes de la  Filharmònica de
Berlín
Miquel Àngel Tamarit Barres, clarinet
Luiz Felipe Coelho (1è violí)
Romano Tommasini (2n violí)
Wolfgang Talirz (viola)
Tatjana Vassiljeva (violoncel)

Gunars Upatnieks (contrabaix)

Prestigiós quintet de cordes que, des de fa dotze anys, ha significat una referència en el panorama internacional de la música de cambra en implementar amb el contrabaix la formació de quartet de cordes, el que suposa expansionar el so a un paràmetre expressiu de curiós efecte orquestral. Els seus fundadors, el violinista Romano Tommasini i el violista Wolfgang Talirz, pertanyents a la plantilla de la Berliner Philharmoniker  i la violoncel·lista russa Tatjana Vassiljeva primer cello de la Concertgebouw Orquestra, mantenen l’esperit que els va portar crear aquesta prestigiosa formació comptant en tot moment amb brillants companys com són el brasiler Luiz Felipe Coelho, primer violí de l’orquestra i el contrabaixista letó Gunars Upatnieks.  Actuaran acompanyant al valencià Miguel Ángel Tamarit, un dels més destacats clarinetistes espanyols per la seva dilata experiència i reconegut prestigi internacional amb el qual venen treballant des de 2018.

Programa:

Spanischer Galopp, Op. 97 b                                                         J. Lanner
Taglioni Walzer, Op. 141
Tarantel Galopp, Op. 125                

Quintet per a clarinet i cordes en La Mayor, K 581                    W. A. Mozart
1. Allegro
2. Larghetto.
3. Menuetto
4. Allegretto con variazioni.                        

Quintet Núm. 2, Op. 77                                                                   A. Dvorak
Allegro con fuoco.
Scherzo. Allegro vivace.
Poco Andante.
Finale. Allegro Assai

Més informació:

MIQUEL ÀNGEL TAMARIT, clarinet

Nascut a València, estudia al Conservatori Superior de Música de València, ampliant estudis en el Mozarteum de Salzburg (Àustria), amb el professor Alfred Prinz, clarinet solista de l’Orquestra Filharmònica de Viena, i posteriorment a la Hochschule für Musik und Dasrstellende Kunst de Viena, Àustria, on rep classes de clarinet i música de cambra amb els professors Alfred Prinz i Ernst Ottensamer. Membre fundador de l’Orquestra de Conservatori de Saragossa, ha col·laborat amb l’Orquestra Municipal de València. El 1990 cobreix plaça de Clarinet Solista a l’Orquestra Filharmònica de Las Palmas, Canàries de 1999 fins a l’any 2003 actua com a clarinet solista a l’Orquestra Simfònica Europea. Apassionat amb la música de cambra per al seu instrument, funda el 1990 el Trio Johannes Brahms, becat per la Unió Europea el 1994 pel Projecte Calidoscopi, amplia estudis de Música de Cambra amb els professors F. Zadra i P. Vernikov, i des de llavors, ha col·laborat amb Turiae Camerata, Silvestre String Quartet, Resident quartet de Salzburg, Societat de Música de l’Segle XX, Quintet de Vent de València, Quartet de Corda de la Orquestra Simfònica Europea, Cristian Florea, Rasvan Neculai, Bela Kovacs, Lluís Claret i Kei Hikichi. Ha col·laborat amb músics espant-yols com Josep Carreras, Plácido Domingo i Teresa Berganza. Professor de nombroses master-class en diversos conservatoris espanyols i des de 2005 a Alemanya, s’especialitza en la interpretació de clarinets originals de l’Segle XVIII i col·labora amb agrupacions d’instruments de el classicisme com Trio Bocherini, Orquestra Barroca de Salamanca i funda el 2003 “Ritornello Quintet” quintet de vent i quartet amb Pianoforte i instruments originals de l’segle XVIII. Membre Jurat de el prestigiós concurs “The International Competition. Three Generations of Mozart “Hagen, Alemanya i professor de clarinet a la Càtedra de Clarinet de la Universitat de applied Sciencies, Osnabrück, Alemanya, des de l’any 2000 és convidat assíduament als més prestigiosos festivals europeus, actuant en països com França, Itàlia, Alemanya, Txèquia, Noruega, Suïssa i Finlàndia. Entre ells els concerts d’abonament per a la societat Mozart de Salzburg a Torí, Festival Emäsalo Music i Festival de Porvoon a Finlàndia i Grieg a Bergen, Noruega.

Luiz Felipe Coelho (1st violí), va començar a tocar el violí a l’edat de quatre anys a la seva ciutat natal de Sao Paulo. Va estudiar a Piteå / Suècia i Berlín, on va superar el seu exàmen  amb distinció l’any 2008. El 2007 i 2008, va ser alumne de l’Acadèmia d’Orquestra de l’Orquestra Filharmònica de Berlín i es va convertir en membre habitual de l’orquestra en 2012.

Romà Tommasini (2nd violí), fill de pares italians va créixer a Luxemburg i França. Va completar els seus estudis musicals l’anyl 1983 a París. Després de ser concertino a l’Orquestra de Nancy, va esdevenir membre de l’Orquestra Filharmònica de Berlín l’any 1989. A més, és membre de la Filharmònica Octeta i de la Kammerorchester Wien-Berlín.

Wolfgang Talirz (viola), és membre de l’Orquestra Filharmònica de Berlín des de 1983 i ha participat activament en molts conjunts de música de cambra de l’orquestra, pel que ha rebut moltes distincions. A més, és membre de Kammerorchester Wien-Berlin i toca gires mundials en formacions compostes per solistes de les orquestres Filharmòniques de Viena i Berlín.

Tatjana Vassiljeva (violoncel), primera violoncel·lista de la Concertgebouw Orquestra amb una reputació formidable com una de les violoncel·listes més importants de l’actualitat, actuant amb les orquestres més prestigioses, inclosa l’Orquestra Filharmònica Nacional de Rússia, Solistes de Moscou, Orquestra Simfònica Acadèmica de Sant Petersburg, Orquestra de Teatre Mariinsky, Orquestra Simfònica de Londres, Orchestre Nationale de France, Orchestre de Paris, Tonhalle Orchestra Zurich, Orchestre de la Suisse Romande, Lucerne Festival Orchestra, Basle Sinfonieorchester, Vienna Ràdio Symphony Orchestra, DSO Berlin, Lithuanian Philharmonic, Jerusalem Chamber Orchestra, New Japan Philharmonic i Tòquio Philharmonic Orchestra. Sota directors tan distingits com Yuri Temirkanov, Mstislav Rostropòvitx, Claudio Abbado, Valery Gergiev, David Zinman, Daniele Gatti, Vladimir Spivakov, Yuri Bashmet, Dmitri Kitaenko, Michail Jurowski, Jiri Kout, Sakari Oramo, Christoph Eschenbach, Bertassily Sivais de Billy, V Vladimir Fedoseyev i Krzysztov Penderecki.

Gunars Upatnieks (contrabaix), prové d’una família de músics letons, el seu pare ja era contrabaixista. Fascinat per les possibilitats i el so, va estudiar contrabaix a Riga i Brno. Va ser baixista principal de l’Orquestra Simfònica Nacional de Letònia i va tocar en la Bergen Filharmoniske Orkester fins que es va convertir en membre de la Filharmònica de Berlín el 2011. Gunars Upatnieks ha guanyat nombrosos concursos i ha treballat com a solista amb reconegudes orquestres i directors.Content goes here

 

Durada esdeveniment DE VIENA A PRAGA. QUINTET DE CORDES DE LA FILHARMÒNICA DE BERLÍN& M.TAMARIT 70'Durada:
70'
Ubicació esdeveniment DE VIENA A PRAGA. QUINTET DE CORDES DE LA FILHARMÒNICA DE BERLÍN& M.TAMARITUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 20 €
Amic/ga de LaTemporada: 15 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This