EL TRIPLE DE BEETHOVEN & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA

EL TRIPLE DE BEETHOVEN & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA

Dissabte, 20 de gener de 2024 - 20:00 h

Trio Ludwig & Tomàs Grau

Trio Ludwig (Abel Tomàs, violí; Arnau Tomàs, violoncel; Hyo-Sun Lim, piano)
Franz Schubert Filharmonia
Tomàs Grau, director

El Triple de Beethoven

El Trio Ludwig, integrat per la pianista Hyo-Sum Lim i els germans Abel i Arnau Tomàs, fundadors i membres del reconegut Quartet Casals, és considerat actualment com el millor trio del país. Estem doncs en les millors mans per escoltar una de les obres més fascinants de Beethoven, el seu Triple concert.

El nostre director titular, Tomàs Grau interpretarà la primera de les simfonies de Txaikovski, una simfonia evocadora, brillant i impactant on el compositor va deixar palès el seu talent i gust per la melodia i l’emoció.

 

Els colors de l’orquestra ( text de David Puertas)

Beethoven va trencar motlles en molts aspectes de la música: en la instrumentació, en la durada, en l’estructura, en la profunditat emocional del seu discurs… També ho va fer amb la composició d’una obra única en el repertori internacional: un concert per a tres solistes d’unes dimensions simfòniques impensables en aquella època. El pianista de l’estrena va ser el seu deixeble de més alt llinatge, l’Arxiduc Roldolf, fill de l’emperador. L’èxit va ser immediat, gràcies a l’elegància dels seus temes, al perfecte diàleg entre solistes i orquestra i també a la insòlita rellevància que va donar al violoncel.

La Primera de Txaikovski és una petita joia que li va servir als 25 anys per a presentar-se com a professor del Conservatori de Moscou. Carregada de malenconia, la simfonia s’inspira en l’ambient gèlid que respirava en els seus viatges entre Moscou i Sant Petersburg. Hi ha escenes descriptives —amb flocs de neu, trèmolos i boira— però no hi falten els motius heroics i enèrgics propis del Txaikovski més espectacular.

Programa

Triple concert per a violí, violoncel,
piano i orquestra, op. 56                                           L. van Beethoven
Simfonia núm. 1, op. 13 ‘Somnis d’hivern’                P.I. Txaikovski

 

Durada esdeveniment EL TRIPLE DE BEETHOVEN & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA 120'Durada:
120'
Ubicació esdeveniment EL TRIPLE DE BEETHOVEN & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIAUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 30€
Amic/ga de LaTemporada: 27 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This