KATIA I MARIELLE LABÈQUE & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA

KATIA I MARIELLE LABÈQUE & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA

Diumenge, 26 de febrer de 2023 - 19:00 h

EL DUET DE PIANOS DE MOZART

 

Katia i Marielle Labèque, duo de piano
Franz Schubert Filharmonia
Tomàs Grau, director

 

DOS PIANOS I UNA SIMFONIA

Katia i Marielle Labèque formen el duet de pianistes més prestigiós del món. Gràcies a elles, podem gaudir amb excel·lència d’un repertori pianístic extraordinari. Per aquesta primera col·laboració amb la nostra orquestra, les germanes Labèque ens interpretaran el Concert per a dos pianos de Mozart, obra que el compositor va estrenar amb la seva germana Nannerl. A la segona part, Tomàs Grau dirigirà l’apassionada i fascinant Simfonia núm. 4 de Schumann.
Aquest concert formarà part dels actes de la commemoració del centenari del naixement d’Alicia de Larrocha.

NOTES AL PROGRAMA

El duet de pianistes més prestigiós de la música clàssica actual, el format per les germanes Labèque, arriba a Lleida per interpretar una obra escrita originalment per a dos germans: Wolfgang Amadeus i la seva germana Nannerl.
Mozart va compondre aquest concert als 23 anys i també el va interpretar amb una alumna seva quan ja estava instal·lat a Viena. L’obra desborda bon gust i elegància des del primer compàs i la compenetració entre les dues parts solistes és la clau per transmetre la bellesa d’aquesta partitura.
Robert Schumann va trigar a compondre obres per a orquestra, però quan finalment es va decidir, ja no va parar. Poc després de casar-se, va compondre la Simfonia núm. 4. La seva esposa va escriure: “Per la forma en què es comporta puc veure que serà una altra obra arrencada de les profunditats de la seva ànima”. L’estrena va quedar eclipsada perquè en aquell mateix concert va tocar el duet de pianistes més famós del moment: el format per Clara Schumann i Franz Liszt. Però anys després, Schumann va revisar la simfonia i la va deixar tal com la coneixem avui: una obra plena de llum, escrita des del cor, d’una profunditat colpidora i, alhora, d’una gran popularitat que l’ha acompanyat des del dia de la reestrena.

 

Programa

Concert per a dos pianos i orquestra, KV 365     W.A. Mozart
 Simfonia núm. 4, op. 120                                    R. Schumann

 

Katia i Mairelle Labeque

Labeque.com

 

Durada esdeveniment KATIA I MARIELLE LABÈQUE & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA 120Durada:
120
Ubicació esdeveniment KATIA I MARIELLE LABÈQUE & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIAUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 30€
Amic/ga de LaTemporada: 27€
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
       
Categories

Pin It on Pinterest

Share This