L’HUMOR DE LEROY ANDERSON. BANDA MUNICIPAL DE LLEIDA

L’HUMOR DE LEROY ANDERSON. BANDA MUNICIPAL DE LLEIDA

Dilluns, 18 de març de 2019 - 09:45 h

CURS 2019-2020
Primària : 3r
Dia: 18 de març                                                                                
Horari: 9:45h, 11:00h                                                                       
Nom de l’audició: L’humor de Leroy Anderson                            
Producció: Banda Municipal de Lleida

L’humor és el resultat de presentar les coses des del seu costat ridícul, sorprenent i còmic que ens fan riure per
l’absurd, la ironia o els malentesos de la situació. La música , malgrat ser més abstracta que altres llenguatges, també és capaç de fer-nos riure quan el compositor combina amb saviesa còmica, irònica o satírica els elements que li són propis:
melodia, ritme, harmonia, timbre, dinàmiques, textures, etc. La prova d’això la trobem en títols d’obres musicals tan explícites com: humorescas, scherzos, capriccios, divertimenti, burlescas, bagatelas, etc. Hi ha música que fa acudits que no tenen res a veure amb la música. Més aviat són imitacions d’altres coses, com per exemple, el vals del gat de Leroy Anderson. Aquí, el compositor imita el miolar d’un gat i la pallassada rau en el fet que li fa ballar el vals. Així doncs, ens imaginem un gat fent una cosa que, a la realitat, mai li veurem fer: ballar un vals i sortir corrent en acabar perquè el persegueixen uns gossos (això sí que és real). Tot plegat és còmic, inesperat i sorprenent. La musica, aquí, ens descriu una situació i imita sons que són propis,en aquest cas, d’un felí, el gat.
El mateix compositor, però, en la seva peça Sandpaper ballet (Ballet del paper de vidre) aconsegueix fer-nos riure i mostrar el seu sentit de l’humor amb el timbre que utilitza: un paper de vidre que serveix per polir superfícies i al qual fa funcionar com un instrument. Mai haguéssim pensat que un humil paper de vidre podria fer d’instrument! Aquí rau la gràcia d’aquesta petita peça. Leroy Anderson continua fent-nos sentir bé i de bon humor amb totes les seves altres petites obres musicals del concert, La màquina d’escriure, el rellotge sincopat, etc.
Consulteu el dossier didàctic en aquest enllaç

Regidoria d’Educació. Ajuntament de Lleida
David Creus. Tel . 973 70 06 18
Més informació:  Audicions Escolars Curs 2019-2020

Durada esdeveniment L’HUMOR DE LEROY ANDERSON. BANDA MUNICIPAL DE LLEIDA 60'Durada:
60'
Ubicació esdeveniment L’HUMOR DE LEROY ANDERSON. BANDA MUNICIPAL DE LLEIDAUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada:
Amic/ga de LaTemporada:
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
Categories

Pin It on Pinterest

Share This