MELODIES PER UNA TARDA DE GUITARRA. JOVE ORQUESTRA DE PONENT

MELODIES PER UNA TARDA DE GUITARRA. JOVE ORQUESTRA DE PONENT

Dissabte, 12 de desembre de 2020 - 20:00 h

Jove Orquestra de Ponent
Antoni Lajara, director

La major part de les obres de Vivaldi van ser pensades per interpretar-se en el Ospedalle della Pietà, un orfenat exclusivament de nenes, dedicat només a la protecció i educació d’aquestes i en on Vivaldi exercia com a professor. Els seus concerts eren expressament dedicats a les seves alumnes i interpretats per aquestes amb l’orquestra de l’orfenat anomenada La Pietà. Orquestra que segons fonts bibliogràfiques comptava amb un nombre d’entre vint i vint- i-cinc instruments de corda, clavicordi o òrgan. Després de la mort del compositor l’any 1741, la major part de les obres dedicades a La Pietà es creien perdudes fins a la seva aparició accidental l’any 1920.
La Suite Indiana del compositor, metge, guitarrista i concertista argentí Jorge Cardoso, eleva al llenguatge cambrístic els sons més genuïns d’una significativa geografia llatinoamericana. Les formes musicals desenvolupades en l’obra aporten a la clàssica orquestra de cordes una estètica regional que no perd cap dels seus trets més genuïns: solitud a la Milonga, romanç a la Guarania, religiositat i candor al Aguinaldo, festeig en el Joropo i aquesta proverbial barreja de tristesa i alegria de la Samba i la Marxa. D’altra banda, la inclusió de dues guitarres assegura la representativitat poderosa d’aquest instrument a Amèrica, sobretot en els passatges en què una “toca” i l’altra “acompanya”, restituint el protagonisme de la guitarra més entranyable i moltes vegades subestimada per la pròpia acadèmia: aquesta guitarra que, en un simple rasgueig, assegura la permanència dels gestos antics de les meravelloses músiques de Llatinoamèrica.

Repertori:
Concert per dos guitarres i orquestra en Sol Major RV 532   A. VIVALDI (1678-1741)
Allegro
Andante
Allegro
Solistes: Marina Payá i Álvaro Jaén

Suite Indiana                                                                             J. CARDOSO (1949)
Argentina
Venezuela
Paraguay
Brasil
Solistas: Pepe Payá i Francisco Albert Ricote

*Preu reduït:  5 € (menors 26 anys, majors de 65 anys, amics de la música de Cervera, estudiants UdL, estudiants de música)

+ info: www.jop.cat.

 

Durada esdeveniment MELODIES PER UNA TARDA DE GUITARRA. JOVE ORQUESTRA DE PONENT 55'(sense pausa)Durada:
55'(sense pausa)
Ubicació esdeveniment MELODIES PER UNA TARDA DE GUITARRA. JOVE ORQUESTRA DE PONENTUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 10 €
Amic/ga de LaTemporada: 5 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This