Música francesa per a violoncel i piano. Laia Terré (violoncel) i Ramon Andreu (piano)

Música francesa per a violoncel i piano. Laia Terré (violoncel) i Ramon Andreu (piano)

Dijous, 22 de juny de 2017 - 20:30 h

Música francesa per a violoncel i piano
Laia Terré, violoncel
Ramon Andreu, piano
En aquesta ocasió ens presenten un conjunt d’obres de compositors francesos que es troben dins el repertori més important de la música del segle XIX i començaments del segle XX per a violoncel i piano: l’Elegia (1880) de Gabriel Fauré, obra que va ser un èxit des de la seva estrena, el 1883; la Sonata (1846) de Chopin, que va ser la seva darrera obra publicada en vida, i la Sonata (1915) de Debussy, escrita tres anys abans de la seva mort. El programa es complementa amb l’estrena de la Sonata per a violoncel i piano de Ramon Andreu.

PRIMERA PART
Élégie op. 24 Gabriel Fauré
Sonata per a violoncel i piano op. 65
Allegro moderato
Scherzo
Largo
Finale. Allegro
Frédéric Chopin
SEGONA PART
Sonata per a violoncel i piano (estrena)
I. Indecisa
II. Rara
III. Nova
Ramon Andreu
Sonata per a violoncel i piano
Prologue: Lent, sostenuto e molto risoluto
Sérénade: Modérément animé
Finale: Animé, léger et nerveux
Claude Debussy

Més informació:

LAIA TERRÉ, violoncel Nascuda a Lleida el 1998, inicia els seus estudis de violoncel als 7 anys al Conservatori Professional de Música de Lleida amb el professor Zsolt Tottzer, amb qui finalitza el grau professional. Classes magistrals amb Asier Polo, Maria Casado, Aldo Mata, David Apellániz, Elisabetta Renzi, etc., i als Països Baixos amb Timora Rosler, Jan-Ype Nota, Ran Varon, Sebastian Koloski, Mikhail Zemtsov i Viola de Hoog. Cursos a Forum Musikae, al Campus Nacional de Música Villa de El Tiemblo i a Portbou. Ha format part de la Jove Orquestra de Ponent, la Jove Orquestra Intercomarcal i la Jove Orquestra de Cardedeu, i actualment és membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), amb les quals ha actuat sota la direcció de Manuel Valdivieso, Arjan Tien, Marcel Ortega, Agustí López, Robert Faltus i Dolors Ricart. També ha dut a terme diferents col·laboracions amb la Coral Shalom, l’Aula Municipal de Teatre de Lleida i el Petit Cor de la Catedral de Lleida. Ha actuat al Palau de la Música Catalana, Seu Vella, Teatre de la Llotja, Auditori Enric Granados, Auditori de l’Orfeó Lleidatà, Universitat de Cervera, Teatre Tarragona, Escola Municipal de Música de Barcelona, Auditori de Girona, i Fentener van Vlissingenzaal d’Utrecht (Països Baixos) , així com dins el cicle de concerts Romanic Musicau, entre d’altres. Primer premi del XVI Concurs Sant Anastasi i Premi Extraordinari de Grau Professional del Conservatori de Lleida, ha estat premiada en quatre ocasions al Concurs de solistes del Conservatori Municipal de Música de Lleida i ha obtingut diversos premis en la modalitat de música de cambra. Membre del Pasiphaë Quartet, actualment cursa estudis superiors de violoncel al Hoogeschool voor de Kunsten Utrechts Conservatorium (Països Baixos) amb Timora Rosler.

RAMON ANDREU, piano Nascut a Tàrrega, segueix estudis musicals de piano amb Jordi Benseny a Lleida i Margarida Serrat a Barcelona, i composició i orquestració amb Salvador Pueyo, obtenint els títols de professor superior de piano, de solfeig, teoria de la música, transposició i acompanyament, i d’harmonia, contrapunt, composició i instrumentació. Becat per la Generalitat de Catalunya, estudia composició a París amb Michel Merlet, orquestració amb Janos Komives, i direcció d’orquestra amb Janos Komives i Dominique Rouits. Classes magistrals de piano amb Edith Fischer, Monique Deschausées, Josep Colom, Antoni Besses, Fréderic Gevers, etc. Concerts arreu de l’estat, França i Japó (Auditori Enric Granados, Ateneu Barcelonès, Instituto Cervantes de Madrid, Diputació de Cadis, Sala Cortot de París, Tokyo Oji Hall…). Ha actuat amb l’Orquestra Enric Granados, Orquestra Eduard Toldrà, Orquestra Terrassa 48, Orquestra de la Noguera, Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, Jove Orquestra de Ponent, així com en diferents formacions de cambra i com a solista. Les seves obres han estat estrenades i interpretades a Catalunya, França, Alemanya, Països Baixos i Japó per diferents formacions com el Quartet Prysma, Sul Tasto Sextet, Quartet Teixidor, Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, Orquestra de Cambra de la Noguera, així com diferents solistes. Darrerament ha treballat en la composició de cançons per a un nou CD del cantautor Xavier Ribalta. Accèssit en el 9è Concurs de Joves Compositors i Primer Premi del XXI Concurs de Composició de Joventuts Musicals de Barcelona. Exdirector del curs d’estiu de Tàrrega i exprofessor de l’Acadèmia Partita de París, actualment és professor d’harmonia, contrapunt, anàlisi i fonaments de composició al Conservatori Professional de Música de Lleida.

Durada esdeveniment Música francesa per a violoncel i piano. Laia Terré (violoncel) i Ramon Andreu (piano) 80'Durada:
80'
Ubicació esdeveniment Música francesa per a violoncel i piano. Laia Terré (violoncel) i Ramon Andreu (piano)Ubicació:
Sala 2
Preus:
Entrada: 5 €
Amic/ga de LaTemporada: 3 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
Categories

Pin It on Pinterest

Share This