Un piano de cua situat a carrer Pi i Margall, al costat de l’Auditori Municipal Enric Granados ha estat el preludi de la 3a edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes Kids and Youth que començava ahir dijous.

Durant tot el dia, les distintes peces que tocaven els inscrits al concurs que anaven arribant, altres estudiants i gent espontània que passava pel carrer i es disposava a tocar, ha omplert de música el passeig de molts lleidatans.

En aquesta 3a edició del Concurs per a nens i joves, s’han inscrit 27 concursants en total, entre infants i joves de tot Catalunya, Espanya i una bona representació de països estrangers com França, Itàlia, Alemanya, Romania, Suïssa i Estats Units.
Tots ells concursaran distribuïts en tres categories, (fins a 11, 14 i 17 anys): I Categoria (nascuts l’any 2011 i posteriors); II Categoria (nascuts el 2008, 2009 i 2010); III Categoria (nascuts el 2005, 2006 i 2007).
La recepció dels concursants de la III Categoria – fins a 17 anys- tingué  lloc dijous a les 18h, i es va dur a terme el sorteig que establirà l’ordre en les proves eliminatòries.

Les proves es desenvoluparan a partir d’avui  divendres 1 de juliol, matí i tarda i continuaran dissabte dia 2 de juliol, durant tot el matí a la sala de cambra de l’Auditori. Totes les proves són obertes al públic. Accés lliure fins a omplir aforament.

En acabar les actuacions de cada categoria, el jurat es reunirà per deliberar i tot seguit s’anunciaran el nom dels premiats, per ordre alfabètic. L’adjudicació de primer, segon i tercer premi de cada categoria es dirà dissabte, 2 de juliol, a les 19 hores, en l’acte de lliurament de premis. Els guanyadors de cada categoria oferiran una breu actuació. L’entrada a l’acte és gratuïta amb invitació, que cal recollir a la taquilla de l’Auditori.

El concurs compta amb el patrocini de l’empresa GLS Prefabricats, de la Sra. Carme Grasa Pueyo, qui va dirigir durant una llarga temporada el Conservatori Municipal i de la Sra. Paquita Cortada Robert, d’una família lleidatana estretament vinculada a l’àmbit de les arts en viu. Col·laboracions altruistes que contribueixen a promocionar la nostra ciutat a nivell internacional.

Ricard Viñes és un dels referents més importants de la cultura musical catalana. Nascut a Lleida el 5 de febrer de 1875, és conegut arreu com el concertista, compositor, professor de música i crític erudit més gran que han donat les Terres de Ponent.
El concurs doncs, és un reconeixement a la figura del mestre, i també una immillorable oportunitat que s’ofereix als nostres joves intèrprets i als d’arreu del món, d’actuar i de donar-se a conèixer.

Pin It on Pinterest

Share This