ALEXEI VOLODIN & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA

ALEXEI VOLODIN & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA

Divendres, 11 de març de 2022 - 20:00 - 21:30 h

El Concert per a piano de Brahms i la Cinquena de Txaikovski

Alexei Volodin, piano
Franz Schubert Filharmonia
Tomàs Grau, director

Virtuosisme i passió

Feia molt de temps que la Franz Schubert Filharmonia volia convidar Alexei Volodin, un dels pianistes més personals i únics de l’escena internacional.
Per aquesta primera col·laboració, Volodin interpretarà un dels concerts més exigents i virtuosos del repertori, el Concert per a piano núm. 2 de Brahms. A la segona part, Tomàs Grau ens oferirà la 5a Simfonia de Txaikovski, l’obra on el compositor rus va descriure amb passió i melodies eternes el seu interior més profund.

Quan Brahms va estrenar aquest concert, l’èxit va ser incontestable i des d’aleshores ha estat un dels grans reptes per als pianistes de primer nivell. Es tracta d’una obra extensa, de gran dificultat i estructurada en quatre moviments, amb referències a la música zíngara i moments de gran bellesa. El dia de l’estrena, l’orquestra va suar de valent: Brahms no va escriure una partitura compromesa només per a ell, que en va ser el solista, sinó que va anar repartint passatges de lluïment a diferents instruments -trompa, oboè…- fins arribar al tercer moviment on el violoncel dialoga de tu a tu amb el piano. El concepte simfònic que tenia Brahms de la maquinària orquestral es mostra aquí en tota la seva grandiositat.

Txaikovski, després d’haver-se passat mitja vida fent música bonica, vistosa i alegre, va fer una aposta pel compromís amb si mateix: volia escriure música des de dintre, música que parlés de les seves lluites internes i dels seus neguits. Va plantejar un programa centrat en el destí i es va disposar a escriure la Cinquena. El resultat va ser una obra intensa i brillant, plena de contrastos, amb llums i ombres que ens fan aflorar tota mena d’emocions. Amb la Cinquena, Txaikovski ens parla directament al cor d’una forma sincera i absolutament vigent.

Programa:

Concert per a piano i orquestra núm. 2, op. 83      J. Brahms

Simfonia núm. 5, op. 64                                           P. I. Txaikovski

 

Durada esdeveniment ALEXEI VOLODIN & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA Durada:
Ubicació esdeveniment ALEXEI VOLODIN & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIAUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 30€
Reduïda: 25€
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This