ALEXEI VOLODIN & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA

ALEXEI VOLODIN & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA

Dissabte, 12 de març de 2022 - 20:00 - 21:30 h

El Concert per a piano de Brahms i la Cinquena de Txaikovski

Alexei Volodin, piano
Franz Schubert Filharmonia
Tomàs Grau, director

La Franz Schubert Filharmonia, el mestre Tomàs Grau i el pianista Alexei Volodin dedicaran els concerts de la propera setmana amb el Concert per a piano núm. 2 de Brahms i la 5a Simfonia de Txaikovski als afectats pels atacs russos a Ucraïna.
“Jo, Alexei Volodin, com a músic rus, sento la necessitat i la responsabilitat d’aclarir davant del meu públic i davant del món que repudio rotundament l’atac de Vladimir Putin a Ucraïna i estic en contra de la guerra.”
(Alexei Volodin, pianista)

“Estem profundament commocionats pels atacs de l’exèrcit rus dirigits directament contra la llibertat i la democràcia. La nostra solidaritat és amb tot el poble d’Ucraïna i les víctimes d’aquest conflicte”.
(Tomàs Grau, Director Titular i Artístic de la Franz Schubert Filharmonia)

 

Virtuosisme i passió

Feia molt de temps que la Franz Schubert Filharmonia volia convidar Alexei Volodin, un dels pianistes més personals i únics de l’escena internacional.
Per aquesta primera col·laboració, Volodin interpretarà un dels concerts més exigents i virtuosos del repertori, el Concert per a piano núm. 2 de Brahms. A la segona part, Tomàs Grau ens oferirà la 5a Simfonia de Txaikovski, l’obra on el compositor rus va descriure amb passió i melodies eternes el seu interior més profund.

Quan Brahms va estrenar aquest concert, l’èxit va ser incontestable i des d’aleshores ha estat un dels grans reptes per als pianistes de primer nivell. Es tracta d’una obra extensa, de gran dificultat i estructurada en quatre moviments, amb referències a la música zíngara i moments de gran bellesa. El dia de l’estrena, l’orquestra va suar de valent: Brahms no va escriure una partitura compromesa només per a ell, que en va ser el solista, sinó que va anar repartint passatges de lluïment a diferents instruments -trompa, oboè…- fins arribar al tercer moviment on el violoncel dialoga de tu a tu amb el piano. El concepte simfònic que tenia Brahms de la maquinària orquestral es mostra aquí en tota la seva grandiositat.

Txaikovski, després d’haver-se passat mitja vida fent música bonica, vistosa i alegre, va fer una aposta pel compromís amb si mateix: volia escriure música des de dintre, música que parlés de les seves lluites internes i dels seus neguits. Va plantejar un programa centrat en el destí i es va disposar a escriure la Cinquena. El resultat va ser una obra intensa i brillant, plena de contrastos, amb llums i ombres que ens fan aflorar tota mena d’emocions. Amb la Cinquena, Txaikovski ens parla directament al cor d’una forma sincera i absolutament vigent.

Programa:

Concert per a piano i orquestra núm. 2, op. 83      J. Brahms

Simfonia núm. 5, op. 64                                           P. I. Txaikovski

 

vídeo Alexei Volodin

Més informació:

Alexei Volodin, piano

Aclamat per la seva sensibilitat i la seva brillantor tècnica, Alexei Volodin és convidat per les orquestres de més alt nivell. Posseeix un repertori extraordinàriament divers, des de Beethoven i Brahms passant per Txaikovski, Rakhmàninov, Prokófiev i Scriabin fins Gershwin, Shchedrin i Medtner.

Nascut el 1977 a Leningrad, Alexei Volodin va estudiar a l’Acadèmia Gnessin de Moscou i més tard amb Elisso Virsaladze al Conservatori de la mateixa ciutat. En 2001 va continuar els seus estudis a l’Acadèmia Internacional de Piano Llac de Como. Va guanyar el reconeixement internacional després de la seva victòria en el Concurs Internacional Géza Anda de Zuric l’any 2003.

Temporades anteriors han inclòs concerts amb l’Orchestre Symphonique de Montréal, The Mariinsky Orchestra, NCPA Orchestra Xina o les simfòniques d’Anvers, BBC i NHK. A el mateix temps, van destacar les seves gires amb SWR Symphonieorchester, la Russian National Orchestra o la Polish National Ràdio Symphony Orchestra.

Volodin actua regularment en les més prestigioses sales incloent el Wiener Konzerthaus, Palau de la Música de Barcelona, ​​Mariinsky Theatre, Philharmonie Paris, Alte Oper Frankfurt, Tonhalle Zürich o el Auditorio de Madrid. En la present temporada destaquen els seus concerts a l’International Piano Series de l’Southbank Center, el Wigmore Hall o el Meesterpianisten Sèries de Concertgebouwd’Amsterdam, així com recitals a Bratislava, Ostrava, Den Haag, Oxford i Winnipeg.

Alexei Volodin és un artista freqüent en els Festivals més destacats com Bad Kissingen Sommer, La Roque d’Anthéron, Les Rencontres Musicals d’Évian, La Folle Journée, White Nights Festival a Sant Petersburg o l’Easter Moscow Festival.

Durada esdeveniment ALEXEI VOLODIN & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA 90'Durada:
90'
Ubicació esdeveniment ALEXEI VOLODIN & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIAUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 30€
Amic/ga de LaTemporada: 25€
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This